0 Comments

Система за автоматично смазване на вериги на сушилня

ОПИСАНИЕ НА СИСТЕМАТА

Системата за централно смазване с електрическа помпа P203 е проектирана за смазване на двете вериги, носещи платното на сушилнята.

Електрическата помпа транспортира смазката с вискозитет до NLGI 2 през предпазен вентил и прогресивен разпределител към точките на смазване. Протичането на смазка през прогресивния разпределител задвижва неговите плунжери. Времето на работа и времето на пауза се регулират чрез вграденото в помпата управление. Ако по някаква причина смазката не влезе в която и да е точка на смазване се блокира работата на системата и се подава алармен сигнал (в момента сигнала е визуален, директно на разпределителя е монтирана игла за отчитане на извършен цикъл).

Обхват – 4 точки на смазване с четки.

Помпен агрегат: Помпеният агрегат се състои основно от:

= електрическа помпа LINCOLN P203 с един помпен елемент, 220 VAC. Помпата е с вграден сензор за ниско ниво на смазката – сигналът може да бъде изведен като алармен на място или до командна зала.

= предпазен вентил с Pmax=350 bar. Предназначение – при запушване (напр. на тръбопровод) предпазва помпата от претоварване при достигане на налягане от 350 bar.

= първичен разпределител с контрол. Този разпределител ще определя количествата грес към четките, разполага с контролна игла за отчитане на извършени цикли на смазване.

Система след помпен агрегат:  Състои се от:

= маркучи Рраб=600 bar,

= четири неръждаеми стойки за четки с регулиране и пластмасови четки

= фитинги, скоби и др.

 

Параметрите могат да бъдат променяни в широки граници, чрез интегрираното в помпата управление. По този начин може да се регулира много прецизно дебита на смазката, подавана към разпределитя, а от регулиране изходите на разпределителите – за всяка точка. Помпата работи с максималното си налягане за всяка точка на смазване. Максимално очакваното съпротивление е 10-20 bar и предвид на високото максимално налягане на помпата от 350 bar, смазването ще бъде много надеждно и в най-тежки условия (например много ниски и много високи температури). Високото качество на изработка и високото диференциално налягане от 100 bar на прогресивните разпределители гарантира дълготрайна и сигурна работа на системата.

 линкълн за автоматично смазване с помпа линкълн и прогресивен разпределител линкълн
 на система за автоматично смазване с автоматична помпа линкълн линколюбе
 на система за централно смазване
 смазване на вериги със система за мазане линкълн линколюбе
 на вериги със система за автоматично мазане линкълн изработена от линколюбе
 на система за автоматично мазане на вериги линкълн изработена от линколюбе

Решения и системи за централно автоматично смазване на индустриални съоръжения и инсталации.
От няколко точки на смазване до няколко хиляди.

Ние предлагаме:

  • доставка на оборудване и компоненти, резервни части
  • проектиране, монтаж, пуск в експлоатация, 24 часов гаранционен и извънгаранционен сервиз
  • ремонт на системи и компоненти, обновяване и надграждане
  • ръчни и полуавтоматични инструменти и системи

Интегрирани смазочни системи за машини от Lincoln и SKF.

Автоматичното смазване помага на всяка индустрия, която използва въртящи и плъзгащи механизми. Повече от половината разходи за поддръжка произлизат от недобро смазване на механизмите. Автоматичните системи за централно смазване от ЛББГ помагат за повишаване на производителността. Централизираното автоматично смазане отигурява точно количество смазочен материал на правилни интервали. Автоматичното смазване намалява триенето, оптимизира експлоатационният живот на лагерите и машините. ЛББГ е оторизиран дистрибутор на системите Lincoln Centro-Matic®, Quicklub®, Duo-Matic®. Портфолиото от системи за централно смазване покрива всички типове оборудване.

Смазват ли се вашите машини?
Открийте информация за системите в секция КАТАЛОЗИ
Поискайте незабавна безплатна консултация за всички стандартни и специални решения за автоматично смазване.